Ingyen weboldal készítés górcső alatt.

weboldal készítés

Ingyen weboldal készítés

Az interneten a felhasználók megszokhatták az ingyenességet. Itt mindennek van ingyenes alternatívája, amely alapvetően a legtöbbünk számára előnyt jelenthet. A
szolgáltató nagy publicitást kap, és nagyobb számban eladhatja a fizetős termékeit, a
felhasználó ingyen jut hozzá alapvető szolgáltatásokhoz. Az ingyenességről elmondható, hogy
az internet alapeszméje lett. Hol is a gond ezzel? Készíthetünk-e ingyen olyan oldalt, amelyért egy webmester akár 50.000 Ft-ot is elkérne? Hát lássunk is hozzá…

Teszteltünk több ingyenes weboldal készítő rendszert, hogy pontosabb képet kapjuk ezek jelenlegi helyzetéről. Alapvetően elmondható, hogy ezek a rendszerek a villámgyors eredménnyel és az önállóan elkészíthető ingyenes megjelenés ígéretével csábítanak. A regisztrációm nem tartott tovább 1 percnél, az oldal azonnal létrejött, ebben már gyönyörködhetünk is. Kapunk egy adminisztrátori felületet, és egy nyilvános oldalt és hozzá egy aldomaint (oldalam.valami.hu). Egyenlőre teljesen csupasz a megjelenés, a bonyodalmak itt kezdenek előjönni, ahol bizony át kell esnünk a nehézkes tanulási folyamaton. Gyakorlatom a weboldalak tervezése használata területén kevésnek bizonyult ahhoz, hogy 30 perc alatt összeállítsam a szükséges menüpontokat, a súgó nem segített. A menü létrehozása, elhelyezése fontos feladat, rájöttem a működésre, innen már könnyen megy. Az oldalakon lehetőségünk van különféle funkciókat kihasználni, mint a képgaléria, az űrlap készítés, esetleg a webshop funkció. Mindent egybevetve, két óra elteltével előre elkészített szövegek segítségével, már rendelkeztem interneten elérhető tartalommal.

Miről maradhatok le egy „Ingyen weboldallal”?
Fizetség: Ugyan az „Ingyenesség” a fő alapelvük, de a kapott oldallal a felhasználó olyan módon fizet, amelyre nem is gondol, a látogatóival, a leendő ügyfeleivel. Az oldalt elhelyezik a lapom témájának megfelelő tartalommal, ami elirányíthatja a felhasználót az oldalamról. A szobafestő oldalán szobafestő ajánlatok jelennek meg.
Grafikai tervezés és minőség: Választani lehetett egyazon szerkezetű kinézetek között, különböző színekben, más fejlécképpel. Weboldal készítés területén nap, mint nap látom azt, hogy a legtöbb ember tudja mit akar, és nem szeretné beérni kevesebbel. A felkínált grafikai megjelenések messze elmaradnak a ma elvárásaitól. A kinézet fontos, ez lesz a cég arca, ezt kommunikálja le a látogatóknak.
Keresőoptimalizálás: Az elkészített oldalunk, bármilyen tartalmas is legyen, nem veheti fel a versenyt egy valódi weboldallal. Lemondhatunk értékes megkeresésekről, mert nem talál ránk a célközönség. Egy idő után persze sokan arra a következtetésre jutnak, hogy milyen szerencse, hogy nem dobtunk ki annyi pénzt egy igazi weboldalra, itt legalább nem költöttünk semmit. A weboldal lényege, hogy online megjelenést nyújtson, és helyt álljon az új követelményeknek. Aki ezt nem érti meg, az lemarad.
Tulajdonjogok: Nem kapunk kézbe tényleges terméket. Az oldalt nem vihetem át más címre, nem lehet ténylegesen birtokolni, ami nagyon komoly gondot jelenthet, ha saját domain nevet szeretnénk. Más telkére építkezünk, amelyre nem vagyunk befolyással.

Tehát hogyan készíthetünk ingyen olyan oldalt, amelyért a webmester akár 50.000 Ft-ot is elkér? Sajnos azt kell megállapítsam, hogy sehogyan. Hiányzik az ergonómiai és műszaki tervezés, a grafikai tervezés, a grafikus felület kialakítása, a kifinomult programozói munka, és a marketingben nyújtott segítség. Öt különböző munkaterület, mindegyiken egy-egy magasan képzett szakember. Egy jó weboldal nem ingyen van, de a végeredmény magáért beszél. Messze túlszárnyal mindennemű ingyenes rendszert, profitot termel, és a befektetett összeg a legtöbb esetben rövid idő alatt megtérül. Érdemes tehát elgondolkozni, hogy miképp szeretnénk tovább lépni.

weboldal készítés
 
További cikkek...

Ingyen weboldal készítés górcső alatt.

Készíthetünk-e ingyen olyan oldalt, amelyért egy webmester akár 50.000 Ft-ot is elkérne? Mi kipróbáltuk, teszteltük az ingyen weboldalkészítő rendszereket, íme az eredmény...

Weboldal készítés – Milyen szempontok alapján épül fel egy igazán hatékony weboldal?

Ha az Ön célja több annál, mint egy weboldal amely bemutatja vállalkozását, termékeit vagy szolgáltatásait, hanem arra törekszik, hogy versenytársai közül kiemelkedjen webes megjelenése, ezáltal megszólíthassa potenciális érdeklődőit, tisztában kell lenni, hogyan épül fel egy igazán hatékony weboldal.

Felmerül a kérdés, mik azok a szempontok amiket figyelembe kell venni a weboldal készítés során, milyen valójában egy igazán jó weboldal:

A hatékony weboldal szempontjaiért olvassa el a teljes cikket.

Weboldal készítés - Ön elégedett jelenlegi weboldalával?

Jól tudjuk, hogy már szinte közhelyes kérdés és talán naponta többen is megkeresik Önt honlap készítés miatt de... és itt jön a legfontosabb DE...

Attól, hogy Ön nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy nem működik hatékonyan weboldala, még az tényleg nem működik. Mit kell figyelmbe vennünk ha egy igazán hatékony weboldal fejlesztés a célunk?

Íme a válaszok, ahogyan mi gondoljuk:

A weboldal készítés első lépései

A weboldal felépítésének megtervezése

Üzleti weboldal készítés előtt fel kell mérnünk, hogy potenciális célcsoportunknak milyen igényei vannak, és ehhez mérten kell felépítenünk weboldalunkat.

A weblap készítés egyik legfontosabb eleme az érdeklődők számára vonzó és figyelemfelkeltő tartalom.

E mellett egy nagyon fontos tényezőt sokan figyelmen kívűl hagynak a weblap készítés során:

Az érdeklődők információt keresnek az interneten.

Drága vagy olcsó weboldal készítése: mi a különbség? (2rész)

Tételezzük fel, hogy az Önök társasága körülbelül akkora, mint a konkurenciáé. Ugyancsak tegyük fel, hogy az „út” elején lehetőségük van többé-kevésbé ugyanazt megtenni, mint a többiek, miközben az Önök területének konverziós átlaga 20 látogatóra egy hívás, s honlapjuk mindenegyes eleme pozitívan vagy negatívan hat ki az ügyfeleikre.

A webshop és előnyei

Az elektronikus kereskedelem ( Webáruház készítés) nem csupán a vásárlás-eladás műveleteit foglalja magába, hanem biztosítja egy olyan zárt láncolat létrehozását (ld. az ábrát), amelyben bennfoglaltatnak a termék iránti kereslet felkeltésének elemei, a terjesztés, valamint az értékesítést követő szolgáltatások és a partnerek közötti együttműködés automatizálása.

Azonban a a webkereskedelem lehetőségeit sem szabad túlértékelnünk. A web-kereskedelem fejlődésésének története során megélt egy bizonyos eufórikus korszakot, ez az úgynevezett internetes boom.

 

SEO, SEA és SEM

SEO (Search Engine Optimization) - Keresőrendszerekre való optimalizálás. Egyszerűbben szólva a SEO olyan műveletek összessége, melyek elősegítik, hogy a weblap minél jobb pozícióba kerüljön a keresőprogramokban. E műveletek egyaránt lehetnek belsők és külsők:


Miért bízza a weboldal készítését profikra?

Nehéz időket élünk, de nem a gazdasági válság hanem a honlap készítés a téma.

A cégek igyekeznek költséget csökkenteni, kézenfekvő  ötletnek tűnik, hogy a honlap készítésén próbálnak spórolni, és így születnek a saját készítésű és a szomszéd által készített weboldalak…

Önmagában nem is lenne gond ha mondjuk egy asztalosmester honlap készítésre adja a fejét, annál inkább ha mondjuk én próbálnék irodabútort eszkábálni… Aki ismer átérzi a hasonlatot

Bizonyára az Ön környezetében van aki vállalkozna honlap készítésre szívességből, vagy egy rekesz sörért.

Ez csábító ajánlatnak tűnhet első hallásra, de az eredmény a legtöbb esetben elborzasztó.

Nyílván ismerőse szívét lelkét beleadta a honlapba, de senki sem lehet egy személyben profi webdesigner, tördelő, programozó, site builder, szövegíró, online marketinges.

Egy profi honlap készítésekor ezek a feladatok mind komoly szerepet kapnak, ezért alkalmazunk mindegyik területen külön szakembereket a hon készítéshez.

A honlap készítés a szakértelmen kívül folyamatos felügyeletet igényel, hiszen a tartalmakat frissíteni kell,  a Google kampányok  és a keresőben való pozíciók feljebbtornázása a  tevékenységet lefedő kulcsszavakra, folyamatos felügyeletet igényel és ez szinte egész napos feladat ha magunknak próbáljuk egy személyben elvégezni mindezt.Tehát időigényes.

 Egy döntéshozónak, még ha van is affinitása a honlap készítéshez, túl drága az ideje ahhoz, hogy egész nap a weboldallal foglalkozzon. Ha felvesz egy főállású informatikus a honlap készítésre, és karbantartásra már magában sokkal többe kerül mintha egy profi webfejlesztő céget bízna meg a honlap készítéssel.

Mindezek mellett a weboldal fejlesztés legfontosabb tényezője, hogy weboldalán keresztül, ügyfeleket, új megrendeléseket szerezzen. Ha nem a megfelelő eszközöket alkalmazza a honlap készítésekor a honlap készítésen megspórolt összeg többszörösétől eshet el.

SEO! Keresőoptimalizálás alap lépései

Mit értünk keresőoptimalizálás alatt?

A google keresés során a legfontosabb kulcsszóra / kulcsszavakra a természetes (ingyenes) találatai listáján való előre kerülését értjük. A természetes találatok az 1. keretben láthatók, a fizetett hirdetések pedig a 2. és 3. szekcióban foglalnak helyet.
 
Mit értünk kulcsszó alatt?
A weboldalon felírt minden egyes szó „kulcsszó”, tehát ha azt a kulcsszót beírja valaki a keresőbe, a mi oldalunk is szerepelni fog a találatok között, de várhatóan még csak az utolsók között. Meg kell találni azt a szót, ami a legjobban jellemzi a termékünket vagy szolgáltatásunkat, amire keresnek is az emberek.

A tartalom szerepe a weboldal készítésben

A megfelelő releváns tartalom megírásának kettős szerepe van.

A weboldal célja elsősorban az érdeklődők megszólítása, figyelmük felkeltése és a bizalom építés. A jól felépített, megfogalmazott tartalom létfontosságú a látogatók megszólításához, és a Google keresőben való előrejutáshoz egyaránt.

Weboldal készítés – Milyen szempontok alapján épül fel egy igazán hatékony weboldal?

Ha az Ön célja több annál, mint egy weboldal amely bemutatja vállalkozását, termékeit vagy szolgáltatásait, hanem arra törekszik, hogy versenytársai közül kiemelkedjen webes megjelenése, ezáltal megszólíthassa potenciális érdeklődőit, tisztában kell lenni, hogyan épül fel egy igazán hatékony weboldal.

Felmerül a kérdés, mik azok a szempontok amiket figyelembe kell venni a weboldal készítés során, milyen valójában egy igazán jó weboldal...

Drága vagy olcsó weboldal készítése: mi a különbség? (3rész)

Most pedig lássuk, hogyan alakul mindez a valóságban, hisz a különbség nemcsak abból adódik, kitől rendeljük meg a honlapot, hanem abból is, milyen oldalak társaságába kerülünk. Eddig két absztrakt honlapot hasonlítottunk össze, de mi történik akkor, amikor a saját üzleti szféránkban kezdjük magunkat reklámozni a konkurens lapok között? 

Drága vagy olcsó weboldal készítése: mi a különbség? (1rész)

Mennyiben függ a konverzió szintje a professzionális weblap készítés minőségétől? Mit nyerhetünk egy olcsó, s mit egy drága weboldallal?

Hogyan befolyásolja a weboldalom, hogy 1.000 vagy 10.000 eurót költök-e rá, s mit kapok ebből vissza? Milyen hatásai vannak az Ön piaci szegmensében annak, hogy mennyit fektet a honlapjába?

 

A professzionális Weboldal készítés titkai

Ma már minden cég rendelkezik saját céges weboldallal, vagy legalábbis belátta, hogy a potenciális érdeklődői interneten keresztül való megszerzéséhez egy jól működő weblap készítésére van szükség.

Aki ma azt mondja őt ez nem érdekli hamarosan számára is aktuálissá válik a honlap készítés.

Az internetezők elsődleges információszerző csatornája a Google kereső. Ha Cége nem jelenik meg az érdeklődők számára az első néhány találat között a Googleben, átengedi őket a konkurenciához.

Miért tenné ezt?

Szerezze meg az Ön cége ezeket az érdeklődőket!

A megoldás a mi kezünkben van.

Weboldal készítés - Effektív Weboldal kívülről és belülről

Ha a honlap készítéskor beépítették a megfelelő webanalítikai mérőkódokat, és használja is a rendszert, valószínűleg feltűnt már Önnek a riportok megtekintése után, hogy vannak olyan látogatók, akik egy perc után kilépnek a honlapról.
Ezeknek a látogatóknak valamilyen százaléka csak véletlenül került a honlapjára, de a látogatók többsége – akik potenciális ügyfelek és csak azért nem lettek valós ügyfelei, mert honlapja nem keltette fel érdeklődésüket. Ez a cikk a „Hogyan keltsük fel a látogató érdeklődését?” kérdésre adja meg a választ.

 
W3C Szabvány PHP Programozás MySQL Adatbázis Javascript programozás jQuery TinyMCE Flash programozás
 
 
 

www.romlex.hu
All rights reserved by ROMLEX. Nileda Investments Kft. 2024 A weblapon feltüntetett árak nem tartalmazzák a 27% ÁFÁ-t! Linkek | Webmail | Site Map | ÁSZF

0.010656118392944 ms (9)