Drága vagy olcsó weboldal készítése: mi a különbség? (1rész)

weboldal készítés

drága vagy olcsó weblap Mennyiben függ a konverzió szintje a weboldal készítés minőségétől? Mit nyerhetünk egy olcsó, s mit egy drága weboldallal?

Hogyan befolyásolja a weboldalom, hogy 1.000 vagy 10.000 eurót költök-e rá, s mit kapok ebből vissza? Milyen hatásai vannak az Ön piaci szegmensében annak, hogy mennyit fektet a honlapjába?

Amennyiben weboldalot készít, tudnia kell, hogy minden, amit csinál, a látogatók, vagyis az ügyfelei szeme előtt történik. Ha a weboldalot ügyfelek szerzésére használja, ne csak azt vegye számításba, mennyit fordít a látogatók becsalogatására, hanem azt is, hogy hány látogatóra jut egy telefonhívás.

Egy valamit tisztázzunk rögtön: ha nem folytat elektronikus kereskedést, weboldalja nem tud közvetlenül ügyfeleket toborozni. Ez esetben ugyanis a látogatónak ahhoz, hogy az ügyfele legyen, telefonon kell hívnia a cégét, azaz nem „vásárolhat” közvetlenül a honlapon és nem juthat „emailben” az áruhoz a pénzéért.

Mielőtt továbbfolytatnánk e dialógust, tisztáznunk kell a „konverzió” fogalmát. A szótárban a következő meghatározást találjuk: „átváltás, valaminek a cseréje valamire (valuták esetében pl. egyik pénznemről a másikra történő váltás)”. Tehát a konverzió egyfajta átváltási mód egyik lényegről a másikra. Például 1 EURO = 280 Ft. Mi a továbbiakban azt a folyamatot értjük konverzió alatt, amely során a látogatókból telefonhívások, illetve a telefonhívásokból ügyfelek lesznek.

Képzeljünk el egy kereskedelmi egységet. Ha oda állítunk egy embert, aki megszámolja, hányan mennek el mellette és hányan vásárolnak, egy hónap múlva tudni fogjuk, hogy az adott idő alatt 10.000 ember ment el a bolt mellett, miközben százan vásároltak. Ez azt jelenti, hogy a járókelők vásárlóvá konvertálása 100 az 1-hez. Vagyis minden száz járókelőből csak egy vásárol. Tisztázzunk még egy kiegészítő fogalmat: a konverzió növekedése és csökkenése. Például építkezés miatt paravánnal zárják el a boltot. A boltban visszaesik a forgalom, az emberek elkerülik, mivel nehéz észrevenni. Ennek következtében a konvertálás (másképp konverzió) csökken, s már nem 100 az 1-hez arányú, hanem 200 az 1-hez: a járókelők vásárlóvá konvertálása kisebb lett. A tulajdonos ekkor egy táblát tesz a boltját eltakaró paraván elé: „CIGARETTA, SÖR”, s ezáltal visszatért a korábbi eladási szintre, 100 az 1-hez növelte a konverzió mértékét.

Nézzük most meg, hogyan viselkedik egy átlagos weboldal látogató!

Ha az ember boltban akar DVD-lejátszót vásárolni, vagy egy konkrét márkát keres, s ez esetben egyenesen pl. a PIONER DVD-lejátszókhoz lép oda, vagy egyszerűen a pénztárcájához próbál igazodni. A második esetben a „rutinos” eladó biztosan nemcsak a pénztárcánknak megfelelő termékeket fogja megmutatni nekünk, hanem a magasabb árkategóriába tartozókat is, és… az esetek 20 %-ában nem a 10.000, hanem a 12.500 forintos lejátszót adja el. Az is megeshet azonban, hogy a szomszédos üzlet eladója átcsábít bennünket magához, el se jutunk a boltig, ahova eredetileg indultunk, és nála fogjuk megvenni az árut. Természetesen mind az első, mind a második változat azt feltételezi, hogy az eladó jól ismeri az áruját és tálalni is tudja nekünk.

Lássuk most ezt a két változatot a honlapok esetében: az ügyfél valamelyik keresőrendszer segítségével talál rá Önre vagy azután keresi fel a honlapját, hogy valahol másutt találkozott a reklámhirdetésével.

Az ügyfél egy keresőprogram révén érkezik.

Az ügyfél egyidejűleg több weboldalot is megnyitott. Nemcsak az Ön egyébként az első helyen szereplő lapjára kattintott rá az egérrel, hanem egyszerre háromra is: az elsőre, a másodikra és a harmadikra. Egy futó pillantás elég neki ahhoz, hogy megállapítsa, melyik lapon találja meg a leggyorsabban azt, amire szüksége van. De még ha rá is akadt a keresett árura vagy szolgáltatásra, összehasonlítja azt a konkurencia ajánlatával („hátha az jobb”), s e rövid vizsgálódást követően telefonál majd annak, akinek az ajánlatát a legkedvezőbbnek találta. Az efféle látogatói „vizsgálódás” a honlap megtekintésén alapul, s objektív mércével mérve meglehetősen egyoldalú.

Az ügyfél az Ön reklámanyaga alapján keresi fel a honlapját.

Ehhez be kellett írnia a honlap címét a böngészőjébe. Tegyük fel azonban, hogy nem tudta megtalálni, amit keresett, vagy nem látta a termékek árát, ezért a Googleben nézett más lehetőségek után, esetleg elővette egy másik társaság szórólapját (szüksége van valamilyen összehasonlítási alapra). Így aztán megint több weboldalon találja magát egyidejűleg.

Csakhogy a honlapunkra csábítani a látogatót, csupán félmunka. Az oldalnak minden szükséges információt biztosítani kell a számára, hogy a legrövidebb időn belül dönthessen. Ha nehézségekbe ütközik, nagy valószínűséggel odábbáll, hogy  más alternatív ajánlatokat keressen.

drága vagy olcsó weboldal

Tegyük fel például, hogy valaki taxit akar rendelni. Három weboldal közül kettő rögtön az első oldalon feltünteti, hogy milyen áron és milyen kocsikat ajánl ügyfeleinek. A harmadik társaság viszont úgy döntött, egyáltalán nem közli tarifáit az oldalon abban a reményben, hogy ügyfelei a telefonban megszólaló bájos női hang hallatán hajlandóak lesznek az árak és a járművek ismerete nélkül is elfogadni a kínált szolgáltatást. A felhasználó az esetek 90 %-ában, miután mindhárom ajánlatot megnézte, a harmadik oldalt végleg bezárja. Egyszerűen nem fogja arra pazarolni az idejét, hogy felhívja őket. Hisz az első két oldalon rögtön látta a tarifákat, sőt a külföldi gyártmányú taxik árjegyzékét is megtalálta, vagy éppen a hazai gyártmányúakét, amelyek megfelelnek az általa kívánt komfortigénynek és ár-minőség viszonynak. Emellett a két megmarad oldalon levő árak egyformák is lehetnek. Mi alapján dönti el az ügyfél, hogy melyiket híja fel?

Ilyen helyzetekben az ember döntését elsődleges benyomásai határozzák meg, valamint az, hogy mennyire könnyen találja meg az adott telefonszámot. Vagyis döntését kényelmi szempontokra és a weboldal külső megjelenésére alapozva hozza meg. Tételezzük fel, hogy az első társaság honlapját egy egyetemista készítette, s a legtöbb, ami tellett tőle, a gépkocsik fényképei és fekete hátterű táblázatok az árakkal. Egy ilyen weboldalot meglátva, az emberen lehangoltság vesz erőt és aggályai támadnak amiatt, hogy a társaság honlapja, amely Mercedest kínál neki (márpedig a Mercedest a jóléttel és a kényelemmel asszociálja az ember), valahogy nincs összhangban azzal, amit ajánl. A második társaság honlapját ellenben szakember készítette, s az oldal azt a tekintélyt és komfortérzést sugározza, amit az ember elvár.

Magától értetődik, hogy elsősorban a tekintélyes társaságot választjuk, miért fordulnánk kezdőkhöz, amikor ott van egy olyan társaság, amely kedvező benyomást kelt. Elképzelhető persze, hogy az A2 társaság nagyobb és régebb óta működik, mint az A3. De akkor felmerül a kérdés: vajon a „fogyasztó”, aki taxit akar hívni, ismeri-e személyesen egyiket vagy másikat? Statisztikai szerint nem ismeri sem az elsőt, sem a másodikat, különben már eleve tudta volna, hova telefonáljon. Ez esetben viszont egyedül az oldal külső megjelenése alapján fog tájékozódni.

Nézzük meg most ezt a helyzetet a konverzió szemszögéből. - Folytatás tovább (2 rész) »

3 rész »

weboldal készítés
 
További cikkek...

Ingyen weboldal készítés górcső alatt.

Készíthetünk-e ingyen olyan oldalt, amelyért egy webmester akár 50.000 Ft-ot is elkérne? Mi kipróbáltuk, teszteltük az ingyen weboldalkészítő rendszereket, íme az eredmény...

Weboldal készítés – Milyen szempontok alapján épül fel egy igazán hatékony weboldal?

Ha az Ön célja több annál, mint egy weboldal amely bemutatja vállalkozását, termékeit vagy szolgáltatásait, hanem arra törekszik, hogy versenytársai közül kiemelkedjen webes megjelenése, ezáltal megszólíthassa potenciális érdeklődőit, tisztában kell lenni, hogyan épül fel egy igazán hatékony weboldal.

Felmerül a kérdés, mik azok a szempontok amiket figyelembe kell venni a weboldal készítés során, milyen valójában egy igazán jó weboldal:

A hatékony weboldal szempontjaiért olvassa el a teljes cikket.

Weboldal készítés - Ön elégedett jelenlegi weboldalával?

Jól tudjuk, hogy már szinte közhelyes kérdés és talán naponta többen is megkeresik Önt honlap készítés miatt de... és itt jön a legfontosabb DE...

Attól, hogy Ön nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy nem működik hatékonyan weboldala, még az tényleg nem működik. Mit kell figyelmbe vennünk ha egy igazán hatékony weboldal fejlesztés a célunk?

Íme a válaszok, ahogyan mi gondoljuk:

A weboldal készítés első lépései

A weboldal felépítésének megtervezése

Üzleti weboldal készítés előtt fel kell mérnünk, hogy potenciális célcsoportunknak milyen igényei vannak, és ehhez mérten kell felépítenünk weboldalunkat.

A weblap készítés egyik legfontosabb eleme az érdeklődők számára vonzó és figyelemfelkeltő tartalom.

E mellett egy nagyon fontos tényezőt sokan figyelmen kívűl hagynak a weblap készítés során:

Az érdeklődők információt keresnek az interneten.

Drága vagy olcsó weboldal készítése: mi a különbség? (2rész)

Tételezzük fel, hogy az Önök társasága körülbelül akkora, mint a konkurenciáé. Ugyancsak tegyük fel, hogy az „út” elején lehetőségük van többé-kevésbé ugyanazt megtenni, mint a többiek, miközben az Önök területének konverziós átlaga 20 látogatóra egy hívás, s honlapjuk mindenegyes eleme pozitívan vagy negatívan hat ki az ügyfeleikre.

A webshop és előnyei

Az elektronikus kereskedelem ( Webáruház készítés) nem csupán a vásárlás-eladás műveleteit foglalja magába, hanem biztosítja egy olyan zárt láncolat létrehozását (ld. az ábrát), amelyben bennfoglaltatnak a termék iránti kereslet felkeltésének elemei, a terjesztés, valamint az értékesítést követő szolgáltatások és a partnerek közötti együttműködés automatizálása.

Azonban a a webkereskedelem lehetőségeit sem szabad túlértékelnünk. A web-kereskedelem fejlődésésének története során megélt egy bizonyos eufórikus korszakot, ez az úgynevezett internetes boom.

 

SEO, SEA és SEM

SEO (Search Engine Optimization) - Keresőrendszerekre való optimalizálás. Egyszerűbben szólva a SEO olyan műveletek összessége, melyek elősegítik, hogy a weblap minél jobb pozícióba kerüljön a keresőprogramokban. E műveletek egyaránt lehetnek belsők és külsők:


Miért bízza a weboldal készítését profikra?

Nehéz időket élünk, de nem a gazdasági válság hanem a honlap készítés a téma.

A cégek igyekeznek költséget csökkenteni, kézenfekvő  ötletnek tűnik, hogy a honlap készítésén próbálnak spórolni, és így születnek a saját készítésű és a szomszéd által készített weboldalak…

Önmagában nem is lenne gond ha mondjuk egy asztalosmester honlap készítésre adja a fejét, annál inkább ha mondjuk én próbálnék irodabútort eszkábálni… Aki ismer átérzi a hasonlatot

Bizonyára az Ön környezetében van aki vállalkozna honlap készítésre szívességből, vagy egy rekesz sörért.

Ez csábító ajánlatnak tűnhet első hallásra, de az eredmény a legtöbb esetben elborzasztó.

Nyílván ismerőse szívét lelkét beleadta a honlapba, de senki sem lehet egy személyben profi webdesigner, tördelő, programozó, site builder, szövegíró, online marketinges.

Egy profi honlap készítésekor ezek a feladatok mind komoly szerepet kapnak, ezért alkalmazunk mindegyik területen külön szakembereket a hon készítéshez.

A honlap készítés a szakértelmen kívül folyamatos felügyeletet igényel, hiszen a tartalmakat frissíteni kell,  a Google kampányok  és a keresőben való pozíciók feljebbtornázása a  tevékenységet lefedő kulcsszavakra, folyamatos felügyeletet igényel és ez szinte egész napos feladat ha magunknak próbáljuk egy személyben elvégezni mindezt.Tehát időigényes.

 Egy döntéshozónak, még ha van is affinitása a honlap készítéshez, túl drága az ideje ahhoz, hogy egész nap a weboldallal foglalkozzon. Ha felvesz egy főállású informatikus a honlap készítésre, és karbantartásra már magában sokkal többe kerül mintha egy profi webfejlesztő céget bízna meg a honlap készítéssel.

Mindezek mellett a weboldal fejlesztés legfontosabb tényezője, hogy weboldalán keresztül, ügyfeleket, új megrendeléseket szerezzen. Ha nem a megfelelő eszközöket alkalmazza a honlap készítésekor a honlap készítésen megspórolt összeg többszörösétől eshet el.

SEO! Keresőoptimalizálás alap lépései

Mit értünk keresőoptimalizálás alatt?

A google keresés során a legfontosabb kulcsszóra / kulcsszavakra a természetes (ingyenes) találatai listáján való előre kerülését értjük. A természetes találatok az 1. keretben láthatók, a fizetett hirdetések pedig a 2. és 3. szekcióban foglalnak helyet.
 
Mit értünk kulcsszó alatt?
A weboldalon felírt minden egyes szó „kulcsszó”, tehát ha azt a kulcsszót beírja valaki a keresőbe, a mi oldalunk is szerepelni fog a találatok között, de várhatóan még csak az utolsók között. Meg kell találni azt a szót, ami a legjobban jellemzi a termékünket vagy szolgáltatásunkat, amire keresnek is az emberek.

A tartalom szerepe a weboldal készítésben

A megfelelő releváns tartalom megírásának kettős szerepe van.

A weboldal célja elsősorban az érdeklődők megszólítása, figyelmük felkeltése és a bizalom építés. A jól felépített, megfogalmazott tartalom létfontosságú a látogatók megszólításához, és a Google keresőben való előrejutáshoz egyaránt.

Weboldal készítés – Milyen szempontok alapján épül fel egy igazán hatékony weboldal?

Ha az Ön célja több annál, mint egy weboldal amely bemutatja vállalkozását, termékeit vagy szolgáltatásait, hanem arra törekszik, hogy versenytársai közül kiemelkedjen webes megjelenése, ezáltal megszólíthassa potenciális érdeklődőit, tisztában kell lenni, hogyan épül fel egy igazán hatékony weboldal.

Felmerül a kérdés, mik azok a szempontok amiket figyelembe kell venni a weboldal készítés során, milyen valójában egy igazán jó weboldal...

Drága vagy olcsó weboldal készítése: mi a különbség? (3rész)

Most pedig lássuk, hogyan alakul mindez a valóságban, hisz a különbség nemcsak abból adódik, kitől rendeljük meg a honlapot, hanem abból is, milyen oldalak társaságába kerülünk. Eddig két absztrakt honlapot hasonlítottunk össze, de mi történik akkor, amikor a saját üzleti szféránkban kezdjük magunkat reklámozni a konkurens lapok között? 

Drága vagy olcsó weboldal készítése: mi a különbség? (1rész)

Mennyiben függ a konverzió szintje a professzionális weblap készítés minőségétől? Mit nyerhetünk egy olcsó, s mit egy drága weboldallal?

Hogyan befolyásolja a weboldalom, hogy 1.000 vagy 10.000 eurót költök-e rá, s mit kapok ebből vissza? Milyen hatásai vannak az Ön piaci szegmensében annak, hogy mennyit fektet a honlapjába?

 

A professzionális Weboldal készítés titkai

Ma már minden cég rendelkezik saját céges weboldallal, vagy legalábbis belátta, hogy a potenciális érdeklődői interneten keresztül való megszerzéséhez egy jól működő weblap készítésére van szükség.

Aki ma azt mondja őt ez nem érdekli hamarosan számára is aktuálissá válik a honlap készítés.

Az internetezők elsődleges információszerző csatornája a Google kereső. Ha Cége nem jelenik meg az érdeklődők számára az első néhány találat között a Googleben, átengedi őket a konkurenciához.

Miért tenné ezt?

Szerezze meg az Ön cége ezeket az érdeklődőket!

A megoldás a mi kezünkben van.

Weboldal készítés - Effektív Weboldal kívülről és belülről

Ha a honlap készítéskor beépítették a megfelelő webanalítikai mérőkódokat, és használja is a rendszert, valószínűleg feltűnt már Önnek a riportok megtekintése után, hogy vannak olyan látogatók, akik egy perc után kilépnek a honlapról.
Ezeknek a látogatóknak valamilyen százaléka csak véletlenül került a honlapjára, de a látogatók többsége – akik potenciális ügyfelek és csak azért nem lettek valós ügyfelei, mert honlapja nem keltette fel érdeklődésüket. Ez a cikk a „Hogyan keltsük fel a látogató érdeklődését?” kérdésre adja meg a választ.

 
W3C Szabvány PHP Programozás MySQL Adatbázis Javascript programozás jQuery TinyMCE Flash programozás
 
 
 

www.romlex.hu
All rights reserved by ROMLEX. Nileda Investments Kft. 2024 A weblapon feltüntetett árak nem tartalmazzák a 27% ÁFÁ-t! Linkek | Webmail | Site Map | ÁSZF

0.011590003967285 ms (9)